Stanley & Livingstone

Algemene informatie

EEN WERELDKAART KIEZEN: 
Een wereldkaart kiezen waar moet ik op letten?
De stijl van de wereldkaart.
Het formaat van de wereldkaart
De prijs
De duurzaamheid
Een wereldkaart ophangen.

De stijl:  Wereldkaarten zijn er in soorten en maten. Welke wereldkaart past bij u? Laat eerst de plaatjes op u inwerken en bepaal op intuïtie en smaak welke wereldkaart u het mooist vindt.

Formaat en gedetailleerdheid: Hoe groter, hoe gedetailleerder de wereldkaart is. Op de kleine Maps International kaart van 80 cm is het moeilijk om de kleine landen in Europa te onderscheiden. Een wereldkaart vanaf 120 cm is al veel duidelijker. En op een echte grote wereldkaart van rond de twee meter komt alles echt goed tot zijn recht. Maar waar komt de wereldkaart te hangen? Boven een bureau, een dressoir op een grote lege muur in de woonkamer? Of misschien in een gang of op slaapkamer. Of zoekt u een echte eye-catcher in de hal van een kantoor of school? De kleinste wereldkaart die we hebben past op een deur en de grootste is letterlijk 3 meter breed.

De prijs:
We hebben wereldkaarten vanaf € 14,95 tot aan € 1.810,- De meeste wereldkaarten bevinden zich in een gebied tussen de € 40,- en de € 160,- In het zoekschermpje rechts op deze pagina kunt u op - uitgebreid zoeken - klikken. Daar heeft u de mogelijkheid om onze wereldkaarten in een bepaalde prijsklasse te selecteren. Vul dan in het bovenste vakje het woord wereldkaart in en in de prijsvakjes b.v. 90 en 120. Dan ziet u alleen die wereldkaarten die tussen de € 90,- en € 120,- zijn.

De duurzaamheid: Bijna al onze wereldkaarten zijn geplastificeerd. Dat betekent dat ze zowel voor als achter de kaart een folie hebben die de wereldkaart steviger en duurzamer maakt. De folie die gebruikt wordt aan de voorkant van de kaart houdt ook de UV straling tegen zodat de kaart niet verkleurt in het licht.

Een wereldkaart ophangen: Kaarten tot 150 cm breed kunnen we meestal voordelig aanbieden met een kant en klaar ophang systeem. De kaart is dan tussen twee metalen strips geklemd. Je kunt ze met één spijkertje ophangen. De grotere kaarten bieden we aan met houten stokken. Ook hier heb je aan één of twee spijkers genoeg. Als u een echt strakke vlakke kaart wilt, dan is het mogelijk om voor een wereldkaart op prikbord te kiezen. Deze wereldkaart is dan ingelijst in een dragende aluminium lijst. Natuurlijk kunt u er dan de vlaggetjes in prikken die u in een aparte categorie op deze site vindt. Deze zijn uitstekend geschikt om aan te geven waar u bent geweest. Maar wilt u veel wisselende zaken aangeven op de kaart, kies dan meteen voor een wereldkaart op magneetbord. Hierop kunt u constant de magneetjes verplaatsen zonder dat er schade aan de kaart ontstaat. Ook wereldkaarten op prikbord of magneetbord zijn geplastificeerd en worden compleet met het ophang systeem aan huis geleverd.

Op de pagina OVER WERELDKAARTEN vindt u uitleg over de volgende onderwerpen:

Uitleg over de gebruikte termen in de wereldkaart winkel
Up to date
De functie van de wereldkaart
Staatkundige wereldkaart
Natuurkundige wereldkaart
Oude wereldkaarten
Speciale wereldkaarten
Een wereldkaart voor kinderen
Een wereldkaart voor op school


Terug


Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart