Stanley & Livingstone

Algemene informatie

OVER WERELDKAARTEN:
Uitleg over de gebruikte termen in de wereldkaart winkel.
Up to date
De functie van de wereldkaart: Staatkundige wereldkaart - Natuurkundige wereldkaart
Oude wereldkaarten
Speciale wereldkaarten
Een wereldkaart voor kinderen
Een wereldkaart voor op school


Up to date Een moderne wereldkaart is up-to-date. U kunt er de landen, landsgrenzen en landennamen op vinden zoals we die nu kennen. Bombay heet Mumbay en Birma heet Myanmar. Rusland is reeds lang gescheiden van o.a. Kazakstan, Oezbekistan, en KirgiziŽ, JoegoslaviŽ bestaat niet meer, Zaire heet Democratische Republiek Congo en Oost-Timor is onafhankelijk. Enz. enz. Ook onze bruine wereldkaarten zijn up-to-date. Overigens zijn bijna al onze wereldkaarten up to date behalve natuurlijk die uit de categorie antieke wereldkaarten.

Staatkundige wereldkaart Hierop zijn duidelijk de landen aangegeven door elk land een aparte kleur te geven. Dat kunnen zeer contrasterende kleuren zijn zoals bij de Maps International wereldkaarten. Deze kaarten stralen een vrolijke en dynamische sfeer uit. Maar er zijn ook politieke wereldkaarten die wat rustiger zijn en zachte kleur tinten gebruiken zoals bij de Michelin wereldkaart of de KŁmerly & Frey kaart. De 'bruine' National Geographic wereldkaart gebruikt kleuren uit een palet met aardekleuren.

Natuurkundige wereldkaart Deze geeft prioriteit aan de geografische gegevens zoals bergruggen, bossen en woestijnen. Hierdoor oogt de kaart natuurlijker en geeft hij een getrouwer beeld van de werkelijkheid. Op een natuurkundige wereldkaart worden ook de landsgrenzen aangegeven en de plaatsnamen vermeld. Je moet echter dichtbij de kaart gaan staan om die goed te zien. Een goed voorbeeld is de Maps International natuurkundige wereldkaart.

Oude wereldkaarten. In deze categorie op onze wereldkaarten winkel vindt u replica's van kaarten uit de geschiedenis. Zo'n oude wereldkaart is bedoeld als decoratief element, of voor als u interesse heeft in de geschiedenis van wereldkaarten. Ze zijn natuurlijk niet up to date. Soms zijn landen of hele continenten nog niet ontdekt.

In de categorie speciale wereldkaarten vindt u kaarten die op een af andere mannier afwijken van de normale wereldkaarten uit de eerder genoemde categorieŽn. Soms omdat ze vanuit een ander perspectief gemaakt zijn dan vanuit het gangbare Europese perspectief. De pacific centered kaart is populair aan de westkust van Amerika en in Japan omdat daar de oceaan die daar tussen ligt centraal op de kaart staat. De Up Side Down kaart ziet de wereld vanuit Australisch perspectief. En de bijzondere projectie van Peters die niet de windrichtingen centraal stelt, maar de oppervlakte van de landen in verhouding weergeeft. Het zijn leuke eye-catchers omdat ze de aandacht trekken door hun afwijking, maar ook omdat ze tot nadenken stemmen over hoe we gewend zijn om de wereld te zien vanuit een traditie en vanuit ons eigen plekje op de wereld. Vandaar dat u ook deze afwijkende wereldkaarten bij ons kunt kopen.

Een wereldkaart voor kinderen.
Kinderen worden van nature aangetrokken door de kleuren van een wereldkaart. Een wereldkaart is dan ook mooi en leerzaam. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een wereldkaart rekening te houden met de leeftijd en interesses van het kind. Heel jonge kinderen hebben nog geen idee van de wereld. Dat moet nog worden ontwikkeld. Kinderen die dat wel al een beetje hebben, willen graag op de wereldkaart aanwijzen waar ze wonen. Om de wereldoriŽntatie te ontwikkelen wordt bij kinderwereldkaarten veel gebruik gemaakt van afbeeldingen; plaatjes van onderwerpen die kinderen aanspreken en die ergens op de wereld van toepassing zijn. Waar leeft de olifant? Waar wonen de eskimo's en waar staat de Eiffel toren? We hebben een aantal erg leuke wereldkaarten voor kinderen in huis. Kom ze gerust bekijken in onze winkel, maar u kunt ze ook direct hier op de site bestellen. Ook deze kinderwereldkaarten kunnen we op magneetbord of prikbord leveren.

Wereldkaarten voor op school.
Door de jaren heen hebben we veel wereldkaarten aan scholen verkocht. Peuterspeelzalen zijn er erg enthousiast over de wereldkaart voor kinderen. In de lagere klassen van het Basisonderwijs wordt de Nederlandstalige Maps International Large wereldkaart veel gebruikt.
Ook voor in de klas op de Middelbare School hebben we vele geschikte modellen wereldkaarten op stokken. Voor gevorderden zijn de natuurkundige kaarten erg geschikt. Ook hebben we echte schoolkaarten die erop gemaakt zijn om vanaf een afstand de landen goed te kunnen zien. De beste hiervoor is de Maps International wereldkaart.
Als de school een mooie aula heeft en de leerlingen echt enthousiast wil maken voor onze aarde, dan is onze grote KING SIZE wereldkaart natuurlijk wel erg aantrekkelijk. Deze wereldkaart is heel erg gedetailleerd en laat zonder twijfel een indruk achter om nooit meer te vergeten.

Op de pagina EEN WERELDKAART KIEZEN vindt u uitleg over de volgende onderwerpen:
Een wereldkaart kiezen waar moet ik op letten?
De stijl van de wereldkaart
Het formaat van de wereldkaart
De prijs
De duurzaamheid
Een wereldkaart ophangen 

 


Terug


Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart